loader image

Осигурајте си успешна финансиска приказна со наша помош

Тимот на Smart Finance може да Ви помогне со:

 • пристап до неповратни грантови и субвенции;
 • пристап до најповолни кредити;
 • проектно финансирање;
 • недвижности;
 • длабинска финансиска анализа;
 • консултации.
Artboard 2 copy 5icon

Финансиски консалтинг

Artboard 2 copyicon

Неповратни грантови и субвенции

Artboard 2 copy 2icon

Проектно финансирање

Процес на работа

развој на вашиот бизнис

Препознајте го потенцијалот на вашиот бизнис, со помош на Smart Finance! Креираме иновативни стратегии кои создаваат додадена вредност и предност за вашиот бизнис. Заштедете време и пари, додека ги остварувате своите бизнис цели со наша помош!

закажете состанок со Smart Finance

Закажете консултација со Smart Finance сега! Состанокот е вашиот прв чекор кон успех. Презентирајте ги вашите потреби, а ние ќе го најдеме најдоброто решение за вашиот бизнис! Контактирајте нè на телефонскиот број 075 437 679

Склучување на договор за соработка

Преку нашите услуги, Вашите финансии се во сигурни раце, овозможувајќи ви да се фокусирате и продолжите со водењето на Вашиот бизнис без грижи.

создавање на успешна приказна

Со наша помош до реализација на Ваша успешна приказна, која ќе се разликува од другите!

развој на вашиот бизнис

Smart Finance може да Ви помогнеме во развој на вашиот бизнис, создавајќи додадена вредност на истите и креирајќи одржлива предност на Вашата компанија. Со нас заштеди време и пари!

закажете состанок со Smart Finance

Контактирајте не и закажете состанок со Smart Finance! Состанокот ќе биде во време траење од еден час каде ќе ги презентирате Вашите барања, а Smart Finance ќе го најде најдоброто решение за Вашите потреби!
+389 70 797 822;
+389 70 797 783

Склучување на договор за соработка

Ние се грижиме за Вашите финасии, Вие може без грижи да продолжите со водењето на Вашиот бизнис!

создавање на успешна приказна

Реализација на Вашите барања и создавање на успешна приказна за која ќе се зборува!

Често поставувани прашања

ИМАМЕ ОДГОВОР НА ТВОЕТО ПРАШАЊЕ!

Секое правно лице основано во согласност со Законот за трговски друштва и регистрирано во Централниот регистар на РСМ доколку ги исполнува наведените услови на повикот може да аплицира. Истото треба да е во сопственост на физичко лице/а и/или микро, мало, или средно претпријатие (со мнозинска македонска сопственост со 50,1% или повеќе) и/или установа која врши високообразовна, односно научноистражувачка дејност (со сопственички удел во апликантот до 20%) како и годишните приходи на претпријатието да не надминуваат 1.000.000,00 (еден милион) евра според финансиските извештаи за претходните две фискални години.

Не е предвиден таков рок во критериумите за подобност на апликант. Основен критериум е компаниите да не се постари од шест години од денот на основање на правниот субјект до денот на аплицирање (секако доколку се исполнети сите критериуми за подобност на апликант).

На повикот може да учествува компанија која е веќе е финансиски поддржана во рамките на друг повик на Фондот доколку ги исполнува сите критериуми за подобност, но предлог проектот мора да биде различен од оној за кој веќе добила грант за ко-финансирање.

Во зависност од повикот се одредуваат условите за целосно обезбедување на делот за ко-финансирање. Корисникот на ко-финансиран грант не е задолжително да го обезбеди во целост својот дел пред почетокот на реализацијата на проектот. Согласно текстот на повикот и правилникот за инструментот, средствата се исплаќаат на квартална основа, во согласност со одобрениот буџет на проектот авансно за секој квартал.

Да, Вашата компанија има повеќе опции за да користи неповратни грантови во зависност од Вашата инвестиција.

Да, Вашата компанија има повеќе опции за да користи неповратни грантови во зависност од Вашата инвестиција.

Да, Ве следува грант во зависност од дејноста со која што се занимавате и инвестицијата која ја планирате.

Финансиските институции во Македонија би Ве поддржале со финансирање доколку имате минимум сопствено учество од 20% од целокупната инвестиција.

Да, Ве следуваат финансии преку Фонд за иновации и технолошки развој (Инструментот за поддршка – Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва “старт-ап”.)

Преку online каталог на енергетско ефикасни технологии со високи перформанси како прифатливи за финансирање од страна на GEFF.

Не (доколку немало приходи, во табелата ставете 0).

Новости

 • Сите
 • Startup
 • Грантови
 • Економија
 • Проекти
 • Финансии

ФИТР започна со инфо сесии низ Македонија за предизвикот „Со дигитална трансформација до иновација”

Фонд за иновации и технолошки развој започнува со серија на …

Нова одлична можност за грант од ФИТР „Со дигитална трансформација до иновација“

Нова одлична можност за грант од ФИТР „Со дигитална трансформација …

Moonpig shares jump 25% in first major London tech listing of the year

LONDON — Famed for rescuing the euro in the grips …

Вредноста на Bitcoin за првпат надмина 23 000 долари

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random …

Седиште на фирмата

СМАРТ ФИНАНСЕ ГРОУП Дооел Скопје, со седиште ул.Франклин Рузвелт бр.11, Скопје

Email

Телефон

+389 75 437 670

Работно време

Понеделник – Петок 08:00 до 16:00 ч

Седиште на фирмата

СМАРТ ФИНАНСЕ ГРОУП Дооел Скопје, со седиште ул.Филип Втори Македонски бр.22/3-2 Скопје

Email

Телефон

+389 70 797 822

+389 70 797 783

Работно време

Понеделник – Петок 08:00 до 16:00 ч

Бидете први информирани за нашите најнови услуги и новости, внесете го вашиот e-mail за да се регистрирате за нашите новости.