loader image

Сакаме да бидете подобри!

Разбирајќи ги локалните услови и користејќи ги нашата експертиза и познавања, ќе Ви понудиме најкомпетентен совет за постигнување на Вашите високи цели.

Направи го вистинскиот избор со Smart Finance!

Препуштете го планирањето, подготовката и развојот на Вашиот бизнис на тим од професионалци и експерти кои идентификувајќи ги клучните слабости на Вашиот бизнис ќе ги претворат во Ваша најака страна.

Зашто Смарт Финансе?

Ние сме компанија која што го има најдоброто решенија за финансирање на Вашите бизнис идеи со големи амбиции во она што го работиме.

Горди на тоа од каде сме, го ставаме Скопје на картата за успешен бизнис.

Ви заштедуваме дел од Вашето драгоцено време и пари со максимално ангажирање на ресурсите за реализација на Вашите планови и потреби!

Нашиот тим

Стојан Ѓуровски

PROJECT MANAGEMENT

Motivated and conscientious financial consultant with more than 13 years’ experience in the finance and private sector.
Previously responsible for pothe competitiveness on the market.rtfolio of more than 300 MSME companies helping them to get access to finance and increase.

Milena Stankoska

Co-founder

Со вистинските луѓе растеш секој ден. Богатото работно искуство, експертското знаење, специфичните вештини што Милена Станкоска ги носат со себе, ни претставува исклучително задоволство што е дел од тимот на SmartFinance како Project Management.
За себе знае да каже: ” Се натпреварувам со самата себе, се трудам секој ден да сум подобра од претходниот, да учам од грешките и така да напредувам на секое поле. Мојата кариера започнува на почетокот на 2015 година во Комерцијална Банка во Дирекцијата за проблематични побараувања, менторирана од исклучителни професионалци со прогресивни идеи. Mе научија дека ништо не е невозможно и дека само со нови идеи и промени може да се оди напред. Потоа добив можност да работам во Sparkasse Банка во Секторот за картичното работење.

Научив многу за дефинирање стратегии каде приоритет се секогаш потребите на клиентите, воспоставување, развој и управување со процесите од картичното работење со цел дигитализација и поедноставување на начинот на функционирање на секој клиент.

Проектот на кој сум особено горда, интеграцијата на Шпаркасе и Охридска банка  активно учество во сите процеси на тестирање од областа на картичното работење, прекрасно двегодишно патување што покажа дека ништо не е невозможно и дека само со нови идеи и промени може да се оди напред.

Без многу размислување ја прифатив позицијата со сите предизвици што ги носи, со јасна цел во наредниот период тимот да придонесе во севкупниот понатамошен развој на SmartFinance.

Финансиската едукација, транспарентноста во понудата, грижата за клиентите во различни предизвикувачки ситуации е во центарот на вниманието.
Истовремено завземав активно учество во голем број на проекти се до моментот на нивна реализација, каде би ги издвоила следните: Analysis of migration movements from the Balkans to European countries, Local finances through the municipalities, Comparison of financial reports of two successful companies, Delivery of statements mass mailing и Delivery of ePIN via SMS.

Нашиот тим

Milena-S

Milena Stankoska

Co-founder

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

z23

Name Surname

JOB POSITION

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

z23

Name Surname

JOB POSITION

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

НАШАТА ВИЗИЈА

Создаваме одржлив развој со тоа што се позиционираме
како лидери во нашата дејност.

НАШАТА МИСИЈА

Градиме доверба на финансискиот пазар.

НАШИТЕ ВРЕДНОСТИ

Страст. Креативност. Конкурентност.

Наши деловни партнери

Stojna
Стојан Дебарлиев
Со своето богато искуство ќе придонесе на вистински начин да одговориме на Вашите потреби…
 • Стојан Дебарлиев е дел од нашиот тим на финансиски експерти кој со своето богато искуство ќе придонесе на вистински начин да одговориме на Вашите потреби.

  Неговите експертски и апликативни активности опфаќаат физибилити-студии, истражувања на пазарот, бизнис-планови, советодавни активности во подготовка на апликации за добивање на финансиска поддршка

  Во моментов работи како вонреден професор на катедрата по менаџмент на Економски факултет – Скопје, при Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, активно предавајќи на прв, втор и трет циклус студии. Магистрирал и докторирал во областа на бизнис менаџмент. Своето практично работно искуство го стекнал во бизнис секторот работејќи маркетинг и продажба во Macedonian On-line и Пекабеско. Неговиот образовен и истражувачки интерес се во областа на менаџментот, бизнис планирањето, стратегиите, бизнис моделите, претприемништвото и одржливиот развој.

  Тој е автор на универзитетски учебници, како и истражувачки трудови во научни списанија и зборници од меѓународни конференции.

  Предавач на повеќе летни школи, работилници и семинари во организација на Универзитет “Св. Кирил и Методиј” во Скопје, Влада на Република Македонија, Агенција за поддршка на претприемништвото, AIESEC Македонија, Start Up Academy, CEED Македонија, Erasmus +, Генератор на таленти и др.

  Воедно континуирано ги извршува и следните активности, раководење и членување во одредени комисии и работни тела:

  • Раководител на Јунус центар за социјални бизниси на Економски факултет-Скопје
  • Член на национално тело за изработка на стратегијата за социјални бизниси во Република Македонија, 2018-сега
  • Член на Комитетот за мали и средни претпријатија во рамките на Националниот совет за претприемништво и конкурентност, 2013-2016
  • Член на повеќе комисии за избор на најдобра бизнис идеја и бизнис план во организација на Владата на Република Македонија 2010, Министерство за Економија 2014, Social Impact Award Europe, 2015 и др.
  • Раководител на организационен одбор на Летна школа: ,,Направи разлика-стани креативен ЕУ лидер на промени”, Охрид, 2015
  • Секретар на Катедрата по менаџмент на Економски факултет- Скопје 2011-сега
  • Секретар на студиска програма на втор циклус студии по Стратегиски менаџмент на човечки ресурси, 2014-сега
  • Член на комисија за изработка на Стратегиски план на Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје 2019-2023; Член на комисија за изработка на Стратегиски план на Економски факултет- Скопје 2011-2015 и 2015-2019, Член на комисија за изработка на Систематизација на работни места на Економски факултет – Скопје 2015, Член на комисија за изработка на Правилник за плати на Економски факултет – Скопје 2016 и др.
Vikt
Виктор Митевски
Во рамките на нашиот тим на финансисиски консултанти го вбројуваме и Виктор Митевски…

Во рамките на нашиот тим на финансисиски консултанти го вбројуваме и Виктор Митевски.

Неговото несомнено квалитетно професионално искуство, како ко- основач на The Startup Academy (startupacademy.mk), кое придонесе за развој и спроведување на програми за пред-акцелерација и за поддршка на млади претприемачи од Македонија при започнување со нови бизниси, може секако да се искористи за унапредување на Вашето работење.

Неговата посветеност збори за поддршката која ја има дадено во изминатите 6 години за изработка на пакет со алатки кој сè уште се користи и е ажурираат, произведувајќи повеќе од 25 успешни бизниси кои собраа повеќе од 500.000 евра инвестициски капитал.

Негова советодавна улога, менторирање и обучување на повеќе од 150 млади претприемачи во областите: финансиско планирање, генерирање идеи, бизнис модел, јавно говорење и пишување.

Зад него стојат голем број на признанија.

Магистерски сертификат за претприемништво и технолошка комерцијализација обезбедува знаење за: деловното планирање, клучните проблеми со кои при комерцијализирањето на нови технолошки откритија, правните аспекти на заштитата на интелектуалната сопственост и управувањето со креативноста и иновации во организациските поставки.

И воедно е добитник на стипендијата Fulbright Foreign Student (foreign.fulbrightonline.org), мај 2015 Програмата Фулбрајт за странски студенти им овозможува на дипломирани студенти, млади професионалци и уметници од странство да студираат и да спроведуваат истражување во САД на универзитети во САД или други академски институции.

Од октомври 2019 година е и Консултатнт за внатрешна контрола – Одговорен за поддршка на албанското Министерство за финансии во зајакнување на системите за внатрешна контрола, подготовка и усвојување на дкоумент за јавни политики за јавна внатрешна финансиска контрола (ЈВФК) и помагање во процесот на пристапување кон ЕУ во областите опфатени со Поглавје 32, Внатрешна контрола.

image_2022-12-15_151604008
Бојан Анчевски

Бојан Анчевски – ко-основач на Property One Real Estate & Development од 2016 година…

Бојан Анчевски - ко-основач на Property One Real Estate & Development од 2016 година и Parallel Group Architects од 2022 година. Искусен претприемач со докажана историја на работа во индустријата со недвижнини. Вешт во претприемништво, преговарање, бизнис планирање, аналитички вештини, услуги со клиентите и стратешко планирање. Како професионалец за претприемништво е препознатлив и акцентиран на пазарот со недвижности, архитектурата и градежништвото.

Наши соработници

Audit&Business Advisory
Property One Real Estate & Development

Седиште на фирмата

СМАРТ ФИНАНСЕ ГРОУП Дооел Скопје, со седиште ул.Франклин Рузвелт бр.11, Скопје

Email

Телефон

+389 70 797 822

Работно време

Понеделник – Петок 08:00 до 16:00 ч

Седиште на фирмата

СМАРТ ФИНАНСЕ ГРОУП Дооел Скопје, со седиште ул.Филип Втори Македонски бр.22/3-2 Скопје

Email

Телефон

+389 70 797 822

+389 70 797 783

Работно време

Понеделник – Петок 08:00 до 16:00 ч

Бидете први информирани за нашите најнови услуги и новости, внесете го вашиот e-mail за да се регистрирате за нашите новости.